Geen onveilige websites - Konima Groningen

Google stelt deadline voor onveilige websites

Google heeft een deadline aangekondigd van juli 2018 als de datum waarop gebruikers van de Chrome browser expliciet een waarschuwing zullen ontvangen wanneer ze gebruik maken van onveilige websites.

Terwijl meer dan 50% van de gebruikers van het internet Chrome als haar webbrowser gebruikt, betekent dit bericht dat het potentieel een groot aantal website beheerders gaat beïnvloeden.

Een prominente waarschuwing kan van invloed zijn op hoe veilig gebruikers zich voelen en kan ertoe leiden dat sommige bezoekers een site verlaten, wat een negatief effect heeft op het bounce-percentage van een site, advertentievertoningen, klikken op partners en de verkoop van e-commerce.

Op welke manier worden gebruikers gewaarschuwd voor een onveilige website?

Een prominente waarschuwing wordt weergegeven in de adresbalk van Chrome (ook wel Omnibox genoemd), waarmee wordt aangegeven dat de website die u bezoekt ‘niet beveiligd’ is. Deze waarschuwing wordt weergegeven voor alle http-websites.

Google’s aankondiging is bedoeld om een stevige waarschuwing te geven aan gebruikers van onveilige sites, met de bedoeling om website beheerders aan te sturen naar een upgrade naar HTTPS.

Bij Konima is uw website beveiliging goed geregeld!

Dit nieuws is voor al onze klanten niks om zich zorgen te maken. Wij maken al sinds lange tijd gebruik van HTTPS en de bijbehorende SSL certificaten. Op deze manier bent u en uw bezoekers verzekerd van een veilige website. Standaard in al onze opgeleverde projecten.

Heeft u een website waarin dit nog niet goed geregeld is? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij voorzien u graag van advies.

Google richtlijn, HTTPS, Konima Webdesign Groningen, onveilge websites, SSL, veilige website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *