Konima 5-tips-voor-een-goede-basis-SEO-strategie

5 stappen voor een goede basis SEO strategie

Oké, u bent geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO), maar net als de meeste nieuwkomers
geïntimideerd door de complexiteit van de mogelijkheden. Er zijn zeker honderden onafhankelijke
variabelen die gezamenlijk invloed hebben op de ranking van uw site en de zichtbaarheid in de zoekmachines.

En leren hoe ze allemaal te beheersen is een jarenlang proces van studie en ervaring.

U heeft echter geen groot budget of jarenlange ervaring nodig om met SEO te kunnen beginnen.
Het verkrijgen van de topposities voor algemene zoekwoorden die verband houden met uw merk of bedrijf kunnen
buiten bereik zijn, maar zelfs een kleine investering in SEO kan uw bedrijf helpen om meer verkeer en zichtbaarheid te verkrijgen.

Om een begin te maken met de basis SEO hebben we de 5 belangrijkste beginselen op een rijtje gezet;

1. Een website met een goede SEO plugin

Allereerst dien je te beginnen met een fatsoenlijke website, waar je gemakkelijk veranderingen aan kan brengen en  er de basis SEO relatief eenvoudig mee kan bedienen. Bij Konima maken wij standaard gebruik van WordPress, dit is een platform waarbij je gemakkelijk zelf aan de slag kan zonder al teveel kennis. Een ander voordeel is dat WordPress standaard met basis SEO instellingen uitgerust is.

De website wordt gecodeerd op een manier die netjes, schoon en makkelijk is om te crawlen, en tevens responsief is, zodat u geen zorgen hoeft te maken over een aparte strategie voor mobiele optimalisatie. U kunt ook een aparte SEO-plugin overwegen, die u kan helpen met technische taken, zoals het optimaliseren van titeltags en metabeschrijvingen, en het bepalen van de zoekwoorddichtheid van uw verschillende pagina’s.

2. Zorgvuldig gekozen zoekwoorden

Vervolgens dient er een niche te worden gedefineerd en een lijst van zorgvuldig gekozen zoekwoorden om te targeten. Als u zich gaat richten op te algemene zoekwoorden gaat u waarschijnlijk concurreren met bedrijven die een veel groter budget en langere geschiedenis hebben van SEO ontwikkeling. In plaats daarvan is het beter om te concentreren op een zeer specifieke niche die alleen relevant is voor uw klanten.

Op dat moment wordt het tijd voor wat onderzoek naar de belangrijkste zoekwoorden voor uw bedrijf. Richt u zich hierbij vooral op de basis zoekwoorden en wissel dit af met de long-tail zoekwoorden. Streef hierbij naar termen met hoge zoekvolumes en lage concurrentiecijfers.

3. Een revisie van de structuur van de website

Uw website dient te worden geoptimaliseerd. Het klopt dat wij als website bouwers een aantal fundamenten voor u zullen instellen, maar vervolgens moet u nog steeds uw eigen inhoud toevoegen.

Organiseer uw pagina’s in categorieën en subcategorieën, inclusief paginatitels die sommige van uw doelwoorden bevatten. Zorg ervoor dat elke pagina van uw site minstens honderd woorden bevat van nuttige, goed geschreven, relevante inhoud. En optimaliseer al uw titel tags en meta beschrijvingen.

4. Maak gebruik van een blog

Een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle SEO-strategie is om een regelmatige content-marketing campagne te voeren. Het doel is om minimaal een keer per week nieuwe berichten te maken, die betrekking hebben op onderwerpen die relevant zijn voor uw lezers, en gedetailleerde, nuttige informatie geven die uw concurrenten nog niet behandelen.

Probeer hierbij origineel, creatief en interessant te zijn waardoor uw lezers terugkeren. Een mix van verschillende media zoals afbeeldingen, video en spraak kunnen hier een goede bijdrage aan leveren.

5. Het integreren van social media

Tot slot word uw website standaard uitgerust met een koppeling van berichten naar uw social media accounts. Op deze manier worden berichten die geplaatst worden op uw website automatisch gepubliceerd naar bijv. Facebook en Twitter. Op die manier creëert u een stroom van verkeer van uw social media account naar uw website. Handig om uw volgers uw website te laten bezoeken.

Met deze 5 stappen bent u verzekerd van een goede basis SEO strategie en uitstekend voorbereid om de volgende stap te zetten naar meer bezoekers op uw website.

Heeft u zelf interesse in het verbeteren van uw SEO en wilt u hierover een vrijblijvend adviesgesprek? Neem contact met ons op!

SEO, Wordpress, Zoekmachine Optimalisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *